• Stellingwerfse voetbalweek

• Wolvega - Van 12 t/m 16 juli is de eerste editie van de Stellingwerfse Voetbalweek. Het nieuwe evenement is voor kinderen van 6 t/m 15 jaar uit de regio.

Vijf dagen lang zijn voetbalactiviteiten, zoals boardingvoetbal, kooivoetbal, skillgames, bubbelvoetbal, honkvoetbal, de mogelijkheid om penalty's te schieten op een bekende keeper en een voetbalfreestyle show. Elke dag nemen alle kinderen penalty's om zo mee te kunnen doen aan de grote finale op de afsluitende dag. Tijdens deze finale gaat een bekende keeper de strijd aan met de finalisten. Tevens is er op de afsluitende dag een wedstrijd tussen de begeleiders en de Creators (bekende ex profvoetballers en Youtubers). Dit alles is om geld in te zamelen voor stichting Football makes it Happen, een stichting die zich inzet voor ernstig zieke kinderen.

Het evenement vindt plaats op de velden van FC Wolvega. Alle voetballers/voetbalsters/niet-voetballers (van 6 t/m 15 jaar) van alle clubs en basisscholen uit de regio zijn welkom. Het is niet alleen voor kinderen die al op voetbal zitten, maar ook voor kinderen die niet bij een club zijn aangesloten. Meer dan veertig vrijwilligers van meerdere clubs uit de regio gaan het evenement in goede banen leiden.

Alle deelnemers krijgen een compleet voetbaltenue, een bal, elke dag een lunch en fruit. Inschrijving kost 125 euro.