• Nieuws van de KNVB

•

Maandagavond zijn tijdens de persconferentie weinig nieuwe maatregelen dan wel versoepelingen bekend gemaakt, met als gevolg dat het voortzetten van de competitie voor Zaalvoetbal A-categorie helaas niet meer mogelijk is. Zij stromen door naar de KNVB Regiocup. We hopen uiteraard dat de KNVB Regiocup zo snel mogelijk gestart kan worden. Alle voorbereidingen zijn hiervoor getroffen, dus zodra de maatregelen het toelaten, gaat de KNVB Regiocup van start.

Resterende competities
    Zoals in de routekaart is aangegeven is er voor de jeugdcompetities in de categorie A en de onder 23 competities nog wel een mogelijkheid om de competitie uit te spelen. Zij zijn reeds zonder beperkingen aan het trainen. We hopen dat tijdens de volgende persconferentie op 23 maart versoepelingen worden aangekondigd (per 30 maart), zodat het spelen van wedstrijden mogelijk zal zijn en de competitie hervat wordt. Indien dit niet mogelijk is, zullen deze competities ook doorstromen naar de KNVB Regiocup.

Vanaf 27 jaar trainen met vier
    Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten, dat geldt dus ook voor voetbal. Voorwaarden is dat de spelers 1,5 meter afstand houden. Voor de leden tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden, dat blijft overeind.

KNVB Regiocup
    Zoals we in eerdere updates meldden, delen we alle teams op voorhand in voor de KNVB Regiocup. Dus je bent als club automatisch ingeschreven. Je hoeft hiervoor niets te doen. Mocht jouw vereniging of een team niet willen/kunnen deelnemen, dan bestaat er uiteraard de mogelijkheid om teams uit te schrijven voor deelname.

Om voorbereid te zijn op het uitblijven van versoepelingen voor de jeugdcompetities in de A-categorie en de O23 competities, delen we deze teams ook alvast automatisch in voor de KNVB Regiocup. Indien het hervatten van de competitie dus niet mogelijk is, zijn zij ook opgenomen in de KNVB Regiocup.