Oldeholtpade wint uiteindelijk verdient van de Sweach

Het eerste team van VV Oldeholtpade heeft afgelopen weekend de lastige thuiswedstrijd tegen De Sweach winnend afgesloten. Op eigen veld wonnen de blauwhemden met 4-3 van de gasten uit Beetsterzwaag.
Trainer Lucas Fredericks moest enigszins puzzelen met de opstelling. Tom de Groot, Rick-Jan v/d Leest en Joshua van Weperen konden niet meedoen. Echter, de Robben-ploeg kwam met een keurige selectie aan de aftrap te staan. In de openingsfase was het Oldeholtpade dat snel druk zette. Dit resulteerde in een aantal schoten op het doel van De Sweach. Ook de gasten kwamen er zo af en toe dreigend uit. De snelle Sander Pot zorgde voor dreiging en ook via de andere vleugel werd De Sweach gevaarlijk. Het was Oldeholtpade dat de score opende. Een lange trap van Arjen Bruinsma werd opgepikt door Jelmer Dijkstra. Hij passeerde vrij gemakkelijk de keeper en tikte de 1-0 binnen. Ook de bezoekers kregen kansen. Oldeholtpade kroop door het oog van de naald. Een inzet belandde op de binnenkant van de paal, maar stuiterde het veld weer in en kon worden weggewerkt. Hierdoor kon de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in.
In het begin van de tweede helft was Oldeholtpade de betere ploeg. Dit resulteerde ook in doelpunten. Een voorzet van René Hielkema werd door Jelmer Dijkstra binnengeschoten: 2-0. Vlak na die goal werd het ook 3-0. Het was wederom René Hielkema die met een mooie crosspass Jelmer Dijkstra bereikte. De spits bleef koel en maakte zijn hattrick. Op dat moment leek Oldeholtpade de wedstrijd in de knip te hebben.De Sweach werd wel beter, maar echte grote kansen kreeg de ploeg niet. De bezoekers konden echter door middel van een penalty weer enigszins terugkomen in de wedstrijd. Een handsbal in de 16 werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Deze werd prima ingeschoten: 3-1. Er leek niet veel aan de hand voor Oldeholtpade. De defensie stond goed en kwam niet in de problemen. Door een misser van keeper Mark de Vries, kwamen de gasten toch terug. De Vries kon een bal op doel niet klem pakken en de spits van De Sweach wist hiervan te profiteren: 3-2.
Oldeholtpade hield vol en zocht ook zelf de aanval. Vlak voor tijd besliste de ploeg de wedstrijd. Na een actie van de ingevallen Peter de Vries, kon Harmen Schaap inschieten: 4-2.
De scheidsrechter gaf nog behoorlijk wat extra tijd en in de 8e minuut van de blessuretijd scoorden de bezoekers nog. Een hoge voorzet werd door de harde wind over keeper De Vries geblazen: 4-3. Na deze goal floot de scheidsrechter wel af. Oldeholtpade hield de 3 punten thuis en is na 3 wedstrijden nog ongeslagen.

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia