Oldeholtpade wint ruim van Wapserveen

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag ook zijn tweede bekerwedstrijd gewonnen, 5e klasser Wapserveen werd eenvoudig verslagen (8-1).
Het krachtsverschil tussen beide teams was groot en daarom was het ook een eenzijdige wedstrijd.
Mocht Oldeholtpade volgende winnen of gelijkspelen tegen 4e klasser DVSV dan zijn ze poulewinnaar.

Direct vanaf het beginsignaal namen de blauwhemden het initiatief en werd Wapserveen terug gedrongen in de verdediging.
Dit leverde al snel enkele kansen op, maar Rick Jan van der Leest ( volley net naast), Jelmer Dijkstra( schot vanaf 16 meter net naast) en Hilco Krikke (kopbal net naast de paal) wisten niet te scoren.
Echter na bijna twintig minuten spelen brak Hilco Krikke de ban door attent te reageren op een voorzet van Rick Jan van der Leest (1-0).
Diezelfde Hilco Krikke was vlak daarna de aangever van het tweede doelpunt van het "Hoekstra-team".
Krikke gaf een prima pass op Wilco Elshof die keeper Klaver verschalkte met een mooi "wippertje"(2-0).
Na een goede actie van Bart Halsema werd Stefan de Vries in stelling gebracht, maar keeper Klaver wist het schot van De Vries knap onschadelijk te maken.
Vlak daarna tikte keeper Klaver een prima afstandschot van Rick Jan van der Leest knap uit de hoek.
Na ongeveer een half uur spelen kwamen de blauwhemden op 3-0 door een doelpunt van Wilco Elshof.
Jelmer Dijkstra kwam goed door over rechts en zijn voorzet kwam via Joshua Verhoef voor de voeten van Elshof die knap raak mikte (3-0).
Tien minuten voor rust stuitte Joshua Verhoef op doelman Klaver en vlak daarna kopte Wilco Elshof net naast na een knappe aanval via Hilco Krikke en Jelmer Dijkstra.
Op slag van rust kreeg de thuisclub een strafschop na een overtreding op Bart Halsema.
Echter keeper Klaver wist de strafschop van Wilco Elshof knap uit de hoek te tikken en daarom was de ruststand 3-0.
In de tweede helft kwamen er bij Oldeholtpade drie verse krachten binnen de lijnen.
Peter de Vries, Maxim Kuiper en Mike Maatman kwamen in het veld voor Joshua Verhoef, Bart Halsema en Stefan Halsema.
Het spelbeeld bleef ook in de tweede helft hetzelfde, Oldeholtpade viel aan en Wapserveen verdedigde met man en macht.
Na vijf minuten kreeg Wilco Elshof een kans na een pass van Stefan de Vries, maar keeper Klaver redde knap op het harde schot van Elshof.
Even daarna kwam toch de 4-0 op het scorebord en het was weer verdediger Hilco Krikke die scoorde.
Krikke tikte bij de tweede paal binnen na een strakke voorzet van de doorgebroken Jelmer Dijkstra.
Vijf minuten later was het 5-0 door een doelpunt van Wilco Elshof.
Rick Jan van der Leest gaf een prima pass en het overstapje van Maxim Kuiper gaf Elshof vrij doorgang richting keeper Klaver die kansloos was op de inzet van Elshof (5-0).
In de 65e minuut had Peter de Vries een geweldige individuele actie waarmee hij drie spelers uitspeelde en zijn scherpe voorzet werd hierna door een speler van Wapserveen in eigen doel gewerkt (6-0).
Nu ging het hard, want drie minuten later werd het 7-0 door een doelpunt van Peter de Vries.
Een geweldige pass van Rick Jan van der Leest bereikte De Vries die zich behendig vrijspeelde en keeper Klaver kansloos liet .
Een kwartier voor tijd kwamen de gasten voor het eerst gevaarlijk door, maar Rudie de Vries wist net voor de lijn een inzet van Maarten van Elp onschadelijk te maken.
Toch wist Wapserveen vlak daarna de eretreffer te maken via diezelfde Van Elp.
Hij kopte uit een corner bij de eerste paal knap binnen en wist hiermee de eer enigzins te redden (7-1).
Het slotakkoord was echter voor Oldeholtpade dat nog wist te scoren via Maxim Kuiper.
Na een mooie aanval via Stefan de Vries en Wilco Elshof kreeg Kuiper de bal op maat van Elshof en wist er 8-1 van te maken.
Een eenvoudige overwinning van Oldeholtpade dat volgende week op bezoek gaat bij DVSV uit Darp, aanvang 14.00 uur.

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia