Hoekstra-team wint eerste bekerwedstrijd

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de eerste bekerwedstrijd gewonnen van Nieuweschoot (0-2).
De mannen van trainer Jongsma speelden een goede wedstrijd, maar hadden gezien het veldoverwicht en de vele kansen de wedstrijd veel eerder in het slot moeten gooien.
De thuisclub kreeg weliswaar nauwelijks kansen, maar zolang de marge maar 2 doelpunten is blijft het toch altijd oppassen.

Direct vanaf het begin nam Oldeholtpade het initiatief en zette de verdediging van Nieuweschoot onder druk.
Hierdoor kwam de thuisclub direct in de problemen en dit leverde in het eerste kwartier al enkele kansjes op, maar tot scoren kwamen de blauwhemden nog niet.
Na krap aan twintig minuten kwam dan toch de 0-1 op het bord door een doelpunt van Wilco Elshof.
Stefan de Vries gaf een perfecte pass over de verdediging heen en Elshof ronde uiterst bekwaam af (0-1).
Nieuweschoot ging hierna de zaken wat steviger aanpakken en probeerde met enkele pittige overtredingen Oldeholtpade uit hun spel te halen.
Echt veel effect had dit echter niet, want Oldeholtpade bleef de bal goed rond laten gaan en probeerde de verdediging open te spelen.
Er ontstonden hieruit ook wel enkele kansen, maar de uitstekende doelman van Nieuweschoot kwam enkele malen goed in actie.
Na een half uur spelen werd de thuisclub voor het eerst gevaarlijk, maar het schot van de spits van Nieuweschoot ging ruim langs de paal.
Aan de andere kant pikte Rick Jan van der Leest na een mooie combinatie de bal goed op en soleerde door de defensie van de thuisclub, maar zijn inzet in de korte hoek werd knap tot corner verwerkt door de doelman.
Vlak hierna was Peter de Vries nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet achter het standbeen langs werd door de doelman gepakt.
Na een prachtige pass van Rick Jan van der Leest kwam Wilco Elshof over links door en gaf breed op Maxim Kuiper, maar die schoof in kansrijke positie naast.
Toch kwam het "Hoekstra-team" op slag van rust op 0-2 door weer een doelpunt van Wilco Elshof.
Na rust veranderde er qua spelbeeld niet veel, hoewel de thuisclub wel iets meer van zich afbeet.
Toch waren ook nu de kansen voor Oldeholtpade, maar de doelman van Nieuweschoot wist in korte tijd inzetten van Wilco Elshof en Maxim Kuiper tot corner te verwerken.
Na een uur spelen bracht trainer Jongsma drie verse krachten binnen de lijnen.
Bart Halsema, Lennart Spitzen en Levi van der Heijden kwamen in het veld voor Joshua Verhoef, Peter de Vries en Maxim Kuiper.
Ruim twintig minuten voor tijd brak de snelle Bart Halsema over rechts door en gaf voor op Wilco Elshof, maar wederom wist de doelman de bal uit zijn doel te ranselen.
Ook Levi van der Heijden vond de doelman op zijn weg na een mooie actie binnendoor en zo bleef de marge nog steeds maar twee doelpunten.
In de slotfase kreeg de thuisclub nog twee vrije trappen op zo'n twintig meter van het doel, maar Bastiaan Schonewille wist een ervan uit zijn doel te boksen en de andere ging ruim over het doel.
Vlak hierna floot scheidsrechter Tuinstra voor het einde en was de zege een feit.
Al met al een prima overwinning voor het "Hoekstra-team", maar de score had best wat hoger mogen uitvallen.
Volgende week speelt Oldeholtpade thuis tegen 5e klasser Wapserveen, aanvang 14.00 uur.

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia