Oldeholtpade vergeet zichzelf te belonen tegen Trinitas

Het "Hoekstra-team" heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Trinitas onnodig verloren (1-0).
Over de gehele wedstrijd gezien hadden de mannen van trainer Jongsma minstens recht op een punt, maar het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg op.
Kansen kreeg Oldeholtpade genoeg, maar keer op keer stond keeper Marcel Betten succes in de weg.

Er waren bij Oldeholtpade drie wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag.
Freek Huismans verving de geschorste laatste man Stefan Halsema en kon terug kijken op een prima wedstrijd.
Mark de Vries en Joshua Verhoef stonden in de basis ten koste van Rick Jan van der Leest en Peter de Vries.
In het eerste kwartier gebeurde er eigenlijk niets voor beide doelen, maar daarna nam Oldeholtpade het heft in handen.
Een vrije trap van Wilco Elshof smoorde in de muur, maar kwam voor de voeten van Mark de Vries die echter keeper Marcel Betten op zijn weg vond.
Een paar minuten daarna brak uitblinker Joshua Verhoef door, maar werd op de rand van de zestien onderuit gehaald ten koste van een gele kaart, de vrije trap leverde echter niets op.
Na 25 minuten gaf Mike Maatman een mooie pass op Wilco Elshof, maar keeper Betten keerde de inzet van Elshof en de rebound van Mike Maatman ging hoog over.
Na ruim een half uur brak Wilco Elshof via de rechterkant door, maar wederom vond Elshof keeper Betten op zijn weg.
Trinitas kwam in deze fase nauwelijks aan voetballen toe, maar het "Hoekstra-team" vergat zichzelf te belonen.
Tien minuten voor rust bracht een hoge bal van achteruit ineens Wilco Elshof vrij voor keeper Betten, maar die kwam ook deze keer als winnaar uit de strijd.
In de laatste fase voor rust kwam Trinitas weer wat meer in de wedstrijd en dat leverde nog een kans op voor Marc Platje, maar zijn kopbal ging net over de lat.
In de laatste minuut voor de rust was de thuisclub nog een keer dicht bij een treffer, maar de inzet van Platje na een afgeslagen corner werd eerst geblokt en de inzet daarna werd van de lijn gehaald door Joshua Verhoef.
In de tweede helft kwam de thuisclub na zo'n vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Matthijs de Jonge.
Een verre ingooi werd door De Jonge succesvol verlengd met het hoofd (1-0).
Na een klein uur spelen kwam Peter de Vries in het veld voor Mark de Vries.
De technisch begaafde Peter de Vries viel goed in en bracht wat meer vaart in het spel.
Diezelfde Peter de Vries was vlak daarna al gevaarlijk toen hij zichzelf fraai vrij speelde in de zestien meter, maar keeper Betten wist de inzet van De Vries te verijdelen met zijn vuisten.
Oldeholtpade bleef jacht maken op de gelijkmaker, maar zocht hierbij te veel het drukke centrum op en vergat hierbij gebruik te maken van de ruimte aan de zijkanten.
Trainer Jongsma probeerde met twee wissels nog wat te forceren, maar ook Rick Jan van der Leest en Guido Wapstra konden het tij niet keren.
In de laatste tien minuten waren de beste kansen nog voor de thuisclub die steeds meer ruimte kregen door de risico's die het "Hoekstra-team" nam.
Matthijs de Jonge schoot uit de draai net naast en Marc Platje zag zijn vrije trap tegen de paal belanden.
Vlak voor tijd wist keeper De Haan nog knap redding te brengen op een inzet van Mark Platje en vlak daarna floot scheidsrechter van der Wal voor het einde.
En zo verloor het "Hoekstra-team" voor de tweede keer in een week van Trinitas en dat was niet nodig geweest.
Paasmaandag gaat het "Hoekstra-team" op bezoek bij koploper VENO, de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Zondag 20 oktober

Oldeholtpade - Olyphia