Oldeholtpade verliest van Trinitas in wedstrijd met twee gezichten

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de derby tegen Trinitas verloren met 2-5.
Voor de pauze was Oldeholtpade sterker en nam een 2-0 voorsprong, maar na de pauze tapte Trinitas uit een ander vaatje en gaf de thuisclub een lesje in effectief countervoetbal.
Door de andere uitslagen bleef de schade redelijk beperkt, maar het "Hoekstra-team" heeft nog wel wat punten nodig om zich definitief veilig te spelen.

In de eerste tien minuten begonnen de gasten wat beter aan de wedstrijd zonder tot kansen te komen.
De enigste kans voor de gasten was naar zo'n vijf minuten, maar de scherpe voorzet van Mark Platje kon net niet binnen gegleden worden bij de tweede paal door Yannick Wieldraaier.
Hierna nam de thuisclub het initiatief over en de eerste grote kans was voor Wilco Elshof,maar op het moment dat Elshof uithaalde floot de warrig fluitende scheidsrechter Koning voor een overtreding die vlak daarvoor gemaakt zou zijn.
Na zo'n twintig minuten kreeg het "Hoekstra-team" een strafschop toen WIlco Elshof ten val werd gebracht in het strafschopgebied.
Elshof kreeg weliswaar een klein tikje, maar een strafschop was een te zware straf.
Wilco Elshof nam zelf de strafschop en schoot onberispelijk binnen (1-0).
Hierna ging de thuisclub door en drong de gasten terug op eigen helft.
En zo'n vijf minuten na de openingstreffer was het weer raak voor de mannen van trainer Jongsma.
Een aanval van Oldeholtpade leek te stranden, maar de linksback van Trinitas liet zich de bal afsnoepen door Rudie de Vries die hierna ook keeper Betten kansloos liet (2-0).
De thuisclub was hierna nog enkele malen dichtbij de 3-0, maar vooral door keeper Betten bleef de schade voor Trinitas beperkt tot een 2-0 ruststand.
In de tweede helft begonnen de gasten direct feller en dit leverde al snel een strafschop op.
Mark Platje liet zich na een duel met Stefan Halsema slim vallen en scheidsrechter Koning gaf ook hier een strafschop.
Remon Prins bleef koelbloedig en bracht de gasten terug in de wedstrijd (2-1).
Trinitas greep in de tweede helft de macht op het middenveld en na krap aan een uur spelen kwam men langszij.
Yannick Wieldraaier ging er aan de rechterkant vandoor en produceerde een harde voorzet die verkeerd beoordeeld werd door keeper De Haan en binnen viel (2-2).
Twee minuten daarna was Oldeholtpade weer dicht bij een treffer, maar na een pass van Harmen Schaap kwam keeper Betten als winnaar te voorschijn in het 1 tegen 1 duel met Wilco Elshof.
Vlak daarna kwam bij Oldeholtpade Joshua Verhoef in het veld voor Jelmer Dijkstra.
Oldeholtpade had in de tweede helft wel veel balbezit,maar de counters van Trinitas waren veel gevaarlijker.
Ruim een kwartier voor tijd gaf Jesse de Weerd een mooie pass op Yannick Wieldraaier die op snelheid de verdediging klopte en de bal in de lange hoek plaatste (2-3).
Niet lang daarna kreeg Trinitas een strafschop toen een voorzet van Mark Platje tegen de arm kwam van Joshua van Weperen.
Remon Prins was andermaal koelbloedig en gooide de wedstrijd in het slot (2-4).
Bij Oldeholtpade kwam Mark de Vries hierna in het veld voor Rick Jan van der Leest.
Peter de Vries was nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot ging rakelings over de lat.
De thuisclub nam in de slotfase veel risico's, maar dit leverde ook veel ruimte op voor de gasten en die wisten dit nogmaals af te straffen.
Mark Platje kon moederziel alleen vanaf de middencirkel op keeper De Haan af en schoof beheerst de 2-5 binnen.
En zo kreeg het "Hoekstra-team" toch een flinke tik te verwerken, maar a.s donderdagavond treffen beide teams elkaar weer in Boyl en dan kan er revanche genomen worden voor de nederlaag.
De wedstrijd in Boyl begint a.s donderdagavond om 18.45 uur.

Donderdag 25-4-2019

Dwingeloo- Oldeholtpade