Oldeholtpade speelt gelijk tegen USV

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen USV uit Nieuwleusen gelijk gespeeld (1-1).
In een rommelige wedstrijd van beide kanten kwamen de gasten in de eerste helft op voorsprong, maar nog voor de pauze kwamen de mannen van trainer Jongsma op gelijke hoogte.
In de tweede helft begon het "Hoekstra-team" sterk, maar gaandeweg de tweede helft werden de gasten sterker en kregen in die fase ook de beste kansen.
In de slotfase kon het nog beide kanten op, maar na 90 minuten was de conclusie dat de uitslag de enige juiste was.

Ten opzichte van vorige week waren er liefst vijf wijzigingen bij Oldeholtpade in de basisopstelling.
Mark de Vries, Michiel Jonker, Jesper Bos, Arron van den Berg en Rudie de Vries waren om verschillende redenen afwezig en hun vervangers waren respectievelijk Maxim Kuiper, Jelmer Dijkstra, Joshua van Weperen, Guido Wapstra en Peter de Vries.
In de eerste tien minuten gebeurde er weinig, maar de eerste echt goede kans voor de gasten was direct raak.
Een bal over de verdediging werd opgepikt door Ron Meijerink die vanaf een meter of zestien hard raak schoot via de handen van keeper Arjen de Haan (0-1).
Niet veel later waren de gasten dicht bij de 0-2, maar het harde schot vanaf de achterlijn van Ron Meijerink werd tot corner verwerkt door doelman De Haan.
Hierna herpakte het "Hoekstra-team" zich enigzins en kreeg na ruim een kwartier spelen zijn eerste kans.
Guido Wapstra kwam goed op vanaf rechts en gaf een afgemeten voorzet op Maxim Kuiper die kon inkoppen, maar de inzet was te zacht en kon gered worden door doelman Martijn Scheper van USV.
In het tweede gedeelte van de eerste helft was de thuisclub sterker en kreeg in deze fase ook de meeste kansen.
Zo'n tien minuten voor rust kwamen de mannen van trainer Jongsma dan ook terecht langszij door een doelpunt van Jelmer Dijkstra.
Guido Wapstra gaf een prima pass op Maxim Kuiper die in het strafschopgebied handig langs twee verdedigers glipte en de bal perfect wist terug te leggen op Jelmer Dijkstra die strak binnenschoot (1-1).
Het "Hoekstra-team" ging hierna door en na een mooie aanval via Peter de Vries en Rick Jan van der Leest stelde laatstgenoemde keeper Scheper op de proef, maar die wist redding te brengen.
In de tweede helft begon het "Hoekstra-team" weer sterk en was al snel dicht bij de 2-1 via Wilco Elshof.
Met wat geluk kreeg Elshof de bal mee, maar oog in oog met keeper Scheper mikte Elshof met buitenkant rechts op de paal.
Vlak daarna stuitte Maxim Kuiper op de doelman van USV en wist daarna met een voorzet Mike Maatman te bereiken, maar de kopbal van Maatman werd van de lijn gehaald.
Na een kwartier namen de gasten het initiatief over en waren de beste kansen voor hun.
De snelle Meijerink was enkele malen de verdediging te snel af, maar de afronding was onder de maat.
Na ruim een uur spelen kreeg USV zijn beste kans, maar de inzet van Meijerink werd door Stefan Halsema van de lijn gehaald.
Vlak hierna kwam A-junior Joshua Verhoef in het veld voor Maxim Kuiper.
Zo'n twintig minuten voor tijd liet de thuisclub weer eens iets van zich horen, maar het schot van Wilco Elshof werd knap uit de hoek getikt door doelman Scheper.
Ruim tien minuten voor tijd kwam A-junior Marius de Vries in het veld voor Peter de Vries.
Enkele minuten daarna brak USV nog een keer gevaarlijk door, maar de scherpe voorzet vanaf rechts werd nog net voor de instormende spits weggekopt door Johan Ziel.
Dit was ook de laatste actie van Ziel, die na een ongelukkige botsing met een vervelende armblessure naar de kant moest en werd vervangen door Jelle Akkerman.
Niet lang daarna floot scheidsrechter Stel voor het einde en moesten beide teams genoegen nemen met een punt.
Volgende week gaat het "Hoekstra-team" op bezoek bij Steenwijker Boys, aanvang 14.00 uur.

Donderdag 25-4-2019

Dwingeloo- Oldeholtpade