Oldeholtpade uiterst moeizaam langs Steenwijker Boys

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag een moeizame zege behaald tegen Steenwijker Boys (2-1).
Beide teams waren behoorlijk gehavend en dus was het flink puzzelen voor beide trainers.
Oldeholtpade begon nog wel aardig aan de wedstrijd, maar na deze aardige openingsfase werd het spel steeds minder en dit bleef zo tot het einde van de wedstrijd.
Het werden dus drie belangrijke punten voor de thuisclub, maar deze wedstrijd moet verder maar snel vergeten worden.

Bij het "Hoekstra-team" stonden er twee A-junioren in de basis, Joshua Verhoef speelde op de plaats van Peter de Vries en Jesper Bos verving de geschorste Joshua van Weperen.
Rudie de Vries was weer terug in de basis en topscorer Wilco Elshof was pas beschikbaar na de pauze.
Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte in verband met het overlijden van Otto Kuipers die altijd zeer verbonden was met de club als speler en vrijwilliger.
Al na twee minuten wist de actieve Maxim Kuiper door de defensie van Steenwijker Boys heen te breken, maar stuitte op de keeper van de gasten die met zijn voeten redding wist te brengen.
In de beginfase waren de rappe spitsen van de thuisclub keer op keer de verdedigers van Steenwijker Boys te snel af en waren constant dreigend.
Na een klein kwartier kwam de thuisclub dan ook terecht op voorsprong door een doelpunt van Maxim Kuiper.
Rick Jan van der Leest gaf een prima boogbal over de verdediging van de gasten heen en Maxim Kuiper was net iets eerder bij de bal dan de keeper en knikte de 1-0 binnen.
Zo leek het een makkelijke middag te worden, maar niets bleek minder waar.
Steenwijker Boys herpakte zich snel en enkele minuten na de openingstreffer was het al weer gelijk.
Vanaf links werd de bal goed voor gebracht en vogelvrij wist Jacco Schaap bij de tweede paal binnen te knikken (1-1).
Deze treffer gaf de gasten weer moed en tot de pauze ging het hierna gelijk op.
Het "Hoekstra-team" was wel wat meer dreigend, maar tot echt grote uitgespeelde kansen kwam met nauwelijks.
Johan Ziel was nog het meest dichtbij met een schot tegen de lat na door koppen van Mark de Vries uit een corner van Rudie de Vries.
Echter vlak voor rust kwamen de mannen van trainer Jongsma toch weer op voorsprong.
Maxim Kuiper wist op links op knappe wijze de bal binnen te houden en gaf een voorzet die werd opgepikt door Mark de Vries die een afgemeten voorzet gaf op Rick Jan van der Leest die vrijstaand kon binnen knikken (2-1).
Na de pauze bleef het spel van beide kanten zeer matig op het hobbelige veld.
Wilco Elshof kwam in het veld voor Joshua Verhoef, maar ook Elshof kon het verschil niet maken vanmiddag.
Na ruim een uur spelen kregen de gasten vanuit het niets een goede kans, maar Jacco Schaap produceerde een slap rollertje in kansrijke positie.
Het "Hoekstra-team" had in de tweede helft wel een overwicht, maar echte kansen kreeg men niet.
Met nog ruim twintig minuten te spelen kwam Peter de Vries in het veld voor Mark de Vries.
Een kwartier voor tijd brak Maxim Kuiper door over rechts, maar zijn voorzet kon net niet binnen gewerkt worden door de zwaar gehinderde Rudie de Vries.
Rick Jan van der Leest zag vlak daarop zijn inzet van grote afstand van de lijn gehaald worden door een verdediger van Steenwijker Boys.
In de slotfase ging Steenwijker Boys 1 op 1 spelen en dit leverde ruimte op voor het "Hoekstra-team".
Echter zowel Wilco Elshof als Jelmer Dijkstra vonden de keeper van Steenwijker Boys op hun weg en zo bleef het 2-1.
Een belangrijke overwinning voor Oldeholtpade, maar zeker gezien het vertoonde spel een wedstrijd om snel te vergeten.
Volgende week gaat het "Hoekstra-team" op bezoek bij Trinitas, aanvang 14.00 uur.

Zaterdag 8-6-2019

Bedrijvenvoetbaltoernooi